Våga Yoga Nu 

 

i Västerås

 

Kundalini- och Medicinsk Yoga 

Yoga Terapi & Ayurveda

Ayurvedisk Kostcirkel 

  

Välkommen på en Workshop om den ayurvediska kostcirkeln och de sex smakerna

Lördag den 13 April, kl.10.00 - 12.00, investering 300 kronor

För väldigt många idag är detta med vad vi ska äta för att må bra en laddad, förvirrande, frustrerande OCH svår fråga. Överallt matas vi av nya råd och rön kring vår kosthållning och nya dieter som lanseras på löpande band, vilket gör att många idag upplever det väldigt svårt att veta vilken slags mat som de faktist mår bäst av att äta.

Ayurveda är INTE yttligare en diet utan ett tusenårigt gammalt system för hur man ska uppnå hälsa på alla plan i sitt liv, där kosten utgör en stor del eftersom vi äter flera gånger dagligen. Ayurveda vänder på många sätt upp och ner på vedertagna hälsoråd och "sanningar" för enligt ayurveda är det nämligen 100 % individuellt vad som är nyttigt för vem. Det som anses vara hälsosamt enligt nya hälsorön och trender kan vara allt annat än hälosamt för vissa och istället bidra till att skapa obalans och såsmåningom sjukdom. 

För de flest som kommer i kontakt med ayurveda brukar det här med "vad man ska äta" vara det intressanta men samtidigt det svåraste att förstå. Vi kommer under denna workshop att gå igenom den Ayurvediska kostcirkeln och hur man ser på föda och utifrån det kommer du lättare kunna välja mat du mår bra av och som öka din vitalitet.

 

Efter Workshopen kommer du ha bättre förförståelse för:

  • Relationen mellan de fem elementen och de sex smakerna 
  • Hur man ska använda och tolka dessa tabeller med vata, pitta och kapha mat ?
  • Ibland pratar man om balansera, ibland om att doshan förhöjs och ibland är det puls och minus - vad betyder det egentligen ? 
  • Är ingefära shots och gurkmeja verkligen bra för alla ?

 

Varmt Välkommen den 13 April!

 

När: Lördag den 13 April

Klockslag: kl.10.00 - 12.00 

Vart:Tessingatan 2 

Investering: 300 kronor 

Obligatorisk föranmälan på: info@vagayoga.nu