Yoga Retreat Goa/Indien

 Mars 2022

 

 

Vi lever på hoppet och planerar för en resa i ayurveda & yogans tecken i Mars 2022.  Om det blir av beror helt på pandemin som pågår och hur det kommer påverka världen i framtiden. Om det går att genomföra är att det kommer vara ungefär samma upplägg som vår resa i januari 2020.

 

Följ med oss till Yogans hemland, Indien i Vinter! 

Under 11 dagar i januari/februari reser vi till ett lugnt avslappande ayurvedisk restort vid havet långt borta från vardagens brus.

Vi bjuder in till en yoga retreat på en avskild plats med magiska solnedgångar där du kan hinna ikapp dig själv och få tid att reflektera och tanka energi inför den mörka vintern hemma i Sverige.

En retreat med fokus på kropp och själ på Little Cove Yoga retreat på Cola beach i södra Goa www.yogaschoolgoa.com

Det är en magisk plats vid Arabiska havet, långt från strandförsäljare, turiststråk och brus. Vi bor i dubbel bungalows under vajande kokospalmer och du vaknar långsamt till havets brus för sköna dagar med yoga, meditation, fina möten med samtal, skratt och tid för att bara vara.

En resa att minnas och tänka tillbaka på hemma i vintermörkret.

 

 

Boende

Vi bor på Little Cove Yoga Resort som är en fantastisk liten resort i södra Goa. Vi bor två och två i dubbel bohemlyxiga Bungalows (tillägg för singelrum) byggda med ekotänk i naturmaterial. 

Alla bungalows har mer eller mindre havsutsikt och är utrustade med dusch och WC. De städas varje dag. Du kan göra ett tillägg på x kronor för att få en beachfront bungalow i mån av plats. 

Att tänka på

Närheten till havet och naturen gör det till en magisk plats och man kan stöta på ödlor och andra småkryp både inne och ute.

Vi serveras god vegetarisk indisk mat, brunch och middag och det finns fri tillgång av te, kaffe och rent vatten. Det går också att få specialkost, meddela gärna då du bokar.

Du kan beställa massage och ayurvediska behandlingar på plats. Dessa ingår inte utan betalas på resortet.

Om du är orolig för magsjuka så hälsar ägaren att ingen varit sjuk sedan de öppnade 2012. De tvättar grönsaker och frukt i mineralvatten och maten är kärleksfullt tillagad. Skulle du ändå bli sjuk finns ett privat sjukhus en kort taxiresa från resortet..

Retreaten är alkohol och rökfri

 

 

 

Yogalärare på Retreaten

Yogalärare och Ayurvediska hälsorådgivare på resan är Helena Johansen, en erfaren yogalärare inom Ashtanga traditionen och ayurvedisk hälsorådgivare som driver Yogahelena i Tumba/Stockholm och jag, Marie Guilliams som driver Våga Yoga Nu i Västerås inom Kundaliniyoga traditionen & Ayurveda.

Vi älskar båda Yoga & Ayurveda och vet vilka förändringar dess tekniker kan göra för människors välmående och kommer dela med oss av den kunskap vi har inom alla delar av Yogan, Asanas, Pranayama (andningsövningar) meditation, mindfulness, andlighet under dessa 10 dagar.

Vi Yogar utan krav på prestation och du kan vara helt nybörjare eller erfaren utövare. Vi undervisar alltid med individen i fokus och du kommer under dessa dagar att få lära dig hur du använder yogan bäst för just din kroppstyp och förutsättningar.

Vi kommer även ha workshops kring hur man kan använda sig av Ayurveda för att skapa bättre hälsa och balans i vardagen väl hemma i Sverige igen.

Genom yogan, ayurvedan, vegetarisk mat, solen och havet, nya fina möten med samtal och skratt, den Indiska naturen med örnar och delfiner får alla sinnen njuta och du kommer hem med en massa ny energi.

I priset ingår:

Yogaklasser och meditation, morgon och kväll (program kommer)

Workshops kring Ayurveda

Delat boende i bungalow med separata sängar (enkelrum för tillägg i mån av plats) Incheckning brukar vara mitt på dagen. Alla bungalows har mer eller mindre havsutsikt.

(Skulle du välja att komma tidigare får du själv ordna med boende innan retreaten startar)

Vegetarisk brunch och middag, frukt, vatten och te

Yogamattor, blocks och annan utrustning finns att låna men du får självklart ta med egen.

Det finns wi-fi på retreatet men i Indien kan det vara lite ostadigare än hemma.

En utflykt ingår.

Ingår inte:

Du bokar din egen flygresa till Goa (GOI) Boka så att du kommer ner samma dag som retreatet börjar. Om du kommer tidigt kan du få vänta på att få din bungalow. Vill du komma några dagar innan så bokar du eget boende fram till retreatet startar.

Grupptransfer till och från flygplatsen

Det finns bra resor med Quatar och du kan även boka via www.momondo.se

Visum krävs för resa till Indien och det enklaste är att söka turistvisa elektronisk via Indiska ambassaden http://indianvisaonline.gov.in Du kan också besöka Cox & Kings på David Bagares gata 26 i Stockholm. Det finns en mängd olika sidor för visum på nätet men Indiska ambassaden hänvisar till dessa båda. Tänk på att handläggningstiden kan ta några veckor.

Ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader efter inresedatumet till Indien

Du bör ha egen rese och sjukförsäkring.

 

 

Din investering

Tidigare resa har kostat 14 500 kronor, hur det blir framöver återstår att se utifrån vad som händer i världen. 

 

Vi hoppas du vill vara med och göra detta till en oförglömlig resa tillsammans!

Helena & Marie

Helena Johansen 070-7607475   helena.johansen@me.com

Marie Guilliams 070 095 71 61 marie@vagayoga.nu

  

Praktisk Information

När: 11 dagar/ 10 nätter under jan/feb 2022

Vart: Littel Cove Retreat i Goa, Indien 

Investering: 

Flygresan tillkommer och bokas själv. 

Vill du anmäla dig ?

Övrigt: Visum krävs och vi rekommenderar att du ser över din hem- och reseförsäkring ifall det händer dig något före eller under själva resan.