Holistisk VÄGLEDNING - HälsoPlan

Ta makten över ditt egna mående!

- Vägen till mer glädje och harmoni i vardagen


 

Känner du att du måste göra vissa förändringar eller införa nya vanor för bättre mående men vet inte riktigt vart du ska börja?

För att kunna förändra något måste man först bli medveten om VAD det är man vill förändra och sedan sätta en stratergi till HUR man kommer dit. För att uppnå en långsiktig förändring behöver man oftast se över flera aspekter av sitt liv och utgå från sig själv och vad som är viktigt för dig. Vi är alla unika och därför ser också våra behov olika ut! 

Önskar du en förändring i livet för att uppnå bättre balans, mindre stress och leva mer harmoniskt i kropp, sinne och själ? Vår omgivning kan vi sällan förändra men det vi kan förändra är vårt egna förhållningssätt och hur vi reagerar till det som sker i vår omgivning. Vi kan också bli mer medvetna om hur vi fungerar för att kunna ta mer ansvar och makten över vår egna hälsa och välmående. Med hjälp av holistisk vägledning kan du bli mer medveten om vilka förändringar som behövs och stratigiskt sätta upp mål för att starta din resa mot ökat välbefinnande, mer energi, ro, harmoni och glädje i vardagen.

Tänk dig att vakna upp varje morgon pigg, utsövd och full av energi och inte känner oro eller stress för något. Tror du att det ens är möjligt eller låter det som en utopi? Hade du frågat mig för 15 år sedan när jag sprang runt  i "ekorrhjulet" med högt stresspåslag och trodde jag var effektiv skulle jag ha trott att du skoja, idag vet jag att det är full möjligt. Idag vet jag också att det är vårt normal tillstånd om vi lever enligt vår biologiska rytm och är i en harmonisk balans.

Om du vet vart du är på väg och behöver för att må bra på alla plan i vardagen behöver du inte bli stressad över all information som sköljs över oss om vad vi måste ha/göra för att "vara lyckade" månniskor. Även alla så kallade hälsotips som haglar över oss och som många gånger är väldigt motsägelsefulla skapar en stor stress hos många. Att ständigt oroa sig för vad man stoppar i munnen och köra skiten ur sig på gymet för att känner man att man "gjort något" blir ett stresspåslag för kroppen och knoppen.

Känner du igen dig i någon av dessa påståenden:

 • att du känner dig ständigt trött
 • att du inte tycker något är roligt
 • att du upplever oro i kroppen
 • att du aldrig känner dig riktigt glad och tycker det mesta är trist
 • att ditt humör pendlar upp och ner 
 • att ditt liv bara består av en massa krav och livet är en ständig kamp
 • att du inte hinner med dig själv
 • att du har svårt att somna eller vaknar i ottan
 • att du känner dig tung och svälld
 • att du har problem med magsmärtor av olika slag
 • att du lider av förstoppning
 • att du upplever du är överviktig 
 • att du ibland överreagerar 

Då är holiskt vägledning startskottet mot den förändring du behöver. Även om du inte känner igen dig i påståenderna och är rätt nöjd med din vardag kan Holistisk vägledning bli ett startskott mot ännu bättre mående och fokus!

Insikten om vilken Förändring som behövs 

Ofta kan vi känner att vi behöver en förändring men vet inte riktigt vart vi ska börja eller så hoppar vi något, genomför det och någon månad senare ramlar vi tillbaka till gamla vanor och rutiner. För att en förändring ska kunna bli långsiktig kräv en realistisk och långsiktig plan som funkar i vardagen, vilket de flesta "kvällstidningsråden" inte gör på sikt. 

När vi träffas inleder vi med ett samtal där vi går igenom en mängd frågor kring levnadsvanor, hur du mår och framförallt – hur du skulle vilja må framöver. Utifrån det skrädarsyr vi en holistisk hälsoplan med hälsoråd anpassade efter vart du befinner dig och dina behov. Råden är oftast enkla men effektiva och kan omfatta kost, dagliga rutiner, mental träning, livsstilsförändringar, yoga, meditation, köksråd, andningsträning och örter. 

Upplägget kan se lite olika ut beroende på vart du befinner dig:

1. Du har redan rätt bra självkännedom och insikt över vilka vanor som behöver förändras och behöver hjälp att strukturerar upp HUR du ska komma dit. Vi gör en konkret hälsoplan som kan omfatta  dagliga rutiner, diet, örter, meditation, yoga, göra mer roliga saker, hur du ska strukturera upp vardagen för bättre balans.

2. Du vet att du behöver en förändring men behöver hjälp att strukturera upp VAD som behöver förändras och HUR det kan förändras.

3. Du vet bara att du är trött på att må som du gör och måste ha/göra en förändring. 

4. Du är långtidsjukskriven för utmattning eller utbrändhet.

Varje individ är unik och därför finns det inte ett upplägg, utan jag möter upp där du befinner dig och utifrån den kunskap du besitter. Du kan vara allt från nybörjare inom den holistiska synsättet till terapeut av något slag, yogalärare eller ayurvedisk hälsorådgivare. 

Boka holistisk vägledning

För tillfället sker alla möten via Zoom som inte kräver några "datakunskaper" utan har du bara en mobil, padda eller dator så funkar det. Du får en tydlig "bruksanvisning" hur du loggar på i samband med bokningen.

En session tar ca 90 minuter och investeringen är 750 kronor inkl. moms för privatpersoner.

350 kronor för uppföljning inom 10 veckor. 

För företag är priset exkl. moms

Här INTE lagt ut tider för Januari/Februari 2022 på Bokadirekt än så skicka ett mejl med förslag på tid när du kan till  info@vagayoga.nu 

 

Boka tid