INTRODUKTION TILL AYURVEDA

Världens äldsta holistiska healing system. Ofta kallad "The Mother of all Healing Sciences"

 

- att uppnå fysisk, emotionell, mental och andlig balans i vardagen är vad ayurveda handlar om


 

Intresset för Ayurveda ökar lavinartat och numera skrivs det mycket i media kring doshorna, Vata, Pitta och Kapha och hur ayurveda kan användas för att läka diverse symtom. Ibland kan det bli rätt förvirrande med all informationen och att försöka förstå vad Ayurveda är. Många blir låsta och stressade kring alla dessa tester om man är vata, pitta, kapha eller kring vilken kost man "bör" äta.  Efter detta introduktion kommer du att ha mycket bättre koll och antagligen blir ännu mer sugen på allt lära dig mer :) 

Ayurveda handlar INTE om att följa någon särskild diet med en massa förbud eller att kliva upp i ottan för två timmars yoga. Det handlar inte heller om en att leva "ayurvediskt" enligt något protokoll 24 - 7 och utesluta vissa livsmedel för de höjer en viss dosha. Utan vad det handlar om att förstå sin unika konstruktion (prakriti) och utifrån det lära sig balansera alla delar av att vara människa - mentalt, emotionellt, andligt och fysiskt. Att vårda livet; att ha insikt om hur vi som människor fungerar och att förebygga obalans på alla plan - fysiskt, emotionellt, mentalt eller andligt. 

Syftet med den tusentals år gamla healingsystem är att stärka vår inneboende harmoni och balans, och därmed vår vardagliga hälsa på alla plan. Ayurveda är också ett fullständigt holistiskt medicinskt systen med samma synsätt som funktionell medicin. Utifrån det behandlas även svår sjukdom på ayurvediska sjukhusen i Indien men visdomen i ayurveda ligger i att leva så man  förebygger ohälsa som kan utvecklas till sjukdom. Ayurveda handlar om att öka vårt medvetande och släppa in mera glädje och harmoni i våra liv.

Anledningen till att jag älska ayurveda är att det är så enkelt men samtidigt så genomtänkt, hela vägen ner på cellnivå. Enkla logiska förklaringsmodeller som på sikt kan förändra vårt dagliga mående och göra oss till lugnare, gladare och mera harmoniska människor. 

Efter denna introduktion kommer du bättre förstå:

  • Grundstommen i ayurveda
  • Sambandet mellan elementen och doshorna
  • Doshorna Vata, Pitta, Kapha
  • Hur doshorna "visar sig" i balans resp. obalans
  • Din unika konstruktion
  • Sambandet mellan doshorna och våra organ

Vart: Denna Workshop är Online via zoom. 

Nästa tillfällen: 8 juni, kl. 18.00 - 20.00 

Investering: 295 kronor.

Är begransat antal platser för att skapa gruppkänsla och alla ska kunna komma till  tals med eventuella funderingar.

Bokar gör du här :