Yoga Nidra

_________________________________________________

Yoga Nidra är en lugnare yogaform där du låta kroppen ligga skönt, du vänder sinnet inåt och du plockar upp en intention. Denna djupavslappning sker med hjälp av instruktioner som omfattar kroppssscanning. Fokus och medvetandet flyttas runt till olika delar av kroppen och man lär sig även olika visualiseringstekniker. Tillskillnad mot många andra avslappningstekniker som använder kroppsscanning kommer du aldrig bli ombedd att slappna av eller känna hur kroppen släpper anspänningar utan det sker naturligt.

Tekniken är perfekt för alla som vill komma ner i varv, slappna av och skapa en bra balans i kropp och själ utan större ansträngning. Yoga nidra upplevs av många som enklare att genomföra än meditation om man har högt stresspåslag och är i behov av att hitta tekniker för avslappning. 

Yoga nidra utförs liggande ner i savasana (dödsstilla position) på en yogamatta med eventuella bolsters, kuddar, filtar och andra tillbehör så man inte fryser eller ligger obekvämt. Har man svårt att ligga på rygg kan man välja en annan ställning som passar. Du guidas genom din kropp i en särskild ordning med det slutliga målet att hela kroppen ska ”sova” och återhämta sig medan sinnet är vaken och fokuserat. 

Vill du ha en skön och välgörande stund i veckan för återhämtning är detta kursen för dig.  

Nästa Kurs

Torsdagar kl. 17.30 - 18.45 på Shanti yogacenter, Fallhammargatan 1, i Västerås.

Startar 11 januari, är fem tillfällen och investeringen är 700 kronor.

Går även att boka enstaka tillfällen, 165 kronor.