____________________________

 

Holistisk hållbar hälsa i vår moderna värld

När Våga Yoga Nu startade för nästa 15 år sedan såg världen helt annorlunda ut än vad den gör idag. På dessa 15 år har tekniken utvecklats i en rasande fart och idag finns information tillgängligt dygnet runt. De små naturliga pauserna, som t.ex när man väntar på bussen, bläddrar i en tidning på tåget, står i kön till banken, sitter och fikar med kollegor har alltmer försvunnit. Våra hjärnor är ständigt påkopplade med att försöka sortera stimuli på ett sätt den biologiskt inte är skapat för.  

Just nu befinner sig mänskligheten, kollektivt och individuellt, i en brytningspunkt med lite olika namn beroende på vilken tradition eller inriktning man vänder sig till. Oavsett vad man väljer att kallar det så handlar det i grund om att vi byter energifrekvens, vi går energimässigt från tredje chakrat - manlig, patriarkisk energi till fjärde charkrat  - hjärtchakrat och kvinnlig energi. En omtumlande brytningspunkt där alla gamla strukturer håller på att falla och mycket av det som hållts dolt kommer nu upp till ytan, det går inte längre att dölja något. Astrologiskt går vi (har gått) från Fiskarnas tidsålder in i Vattenmanens tidsålder och astronomiskt kan vi se planeter närmare jorden än tidigare. 

Lyfter man blicken syns detta paradigmskifte globalt på ett flertal plan, bl.a i vädrets och naturens skiftningar. Naturkatastrofer har avlöst varandra och historiskt har alltid någon epidemi brytit ut i samband med ett paradigmskifte och där har vi Covid-19 som lamslog världen och tvingade oss att stanna upp. I denna övergång lever vi i ett samhälle överbelastad av information och där tekniken blivit snabbare och snabbare samtidigt som våra hjärnor är konstruerade på samma sätt som tidigare och inställda på överlevnad. Det går inte att uppgradera hjärnan med mer minne eller stoppa in en mer kraftfull processor som man kan göra med datorer. Ett ständigt informationsflöde för hjärnan gör att den går på högvarv och skickar ut larmsignalerna till nervsystem om att fara är på ingång som i sin tur svarar med att frigöra en cocktail av stresshormoner som sedan blir kvar i systemet och ställer till det på olika sätt. Körtel- och nervsystemet hos de flesta människor är inte tillräckligt utvecklade för att möta denna utmaning. All form av förändring påverkar nervsystemet vilket väldigt många också upplever men inte kan sätta ord på. Känslan av ensamhet, ångest, krypande oro, ilska och sorg är alla symtom på den förändringstid vi befinner oss i. När vi inte har energin inom oss, söker vi den utanför oss själva för att försöka uppnå någon form av balans. 

Vi har som individer kommit ur vår naturliga biologisk rytm och vårt nervsystem har blivit "fryst" och vi har kollektivt och individuellt gått in i en "cold depression". Till skillnad mot i en "vanlig" depression upplever vi att vi har energin för att orkar göra saker men för att upprätthålla denna energi behöver vi hela tiden yttre stimuli som pumpar adrenalinet. Lagom existerar inte utan det mesta är extremt oavsett om det gäller träning, upplevelser, sex, spirualitet, droger, cermonier, renovering, tatueringar osv.  

Kroppen är skapt för överlevnad och gör allt för att försöka bibehålla balans men förr eller senare kommer livsstilssjukdomar, en utmattning eller utbrändhet att bli ett faktum om man inte ger nervsystemet, körtelsystemet, känslosystemet, lymfsystemet och hjärnan daglig återhämtning.

Utifrån paradigmskiftet vi befinner oss i har Ayurveda Flows tjänsteutbud vuxit fram, med syftet att främja en holistisk hållbar livsstil i en modern kaotisk värld. Att kunna dela med mig av yogans och ayurvedans tusenåriga holistiska kunskap om hur människan fungerar och hur man hittar sin naturliga biologiska rytm.

Under hösten/senhösen 2023 kommer Ayurveda Flow att lanseras med hela sitt tjänsteutbud kring en holistisk hållbar livsstil på alla plan; fysiskt, psykiskt, mentalt, emotionellt och andligt.

Om du inte redan får utskicket, anmäl dig här så du inte missar något.

 


 

Ayurveda Flow´s utbudet kommer att bestå av:

Kurser/Workshops:

  • God Natt och Sov Gott - en holistisk kort kurs för bättre sömn

           Boka in lördag den 18 november och 16 december för denna kurs

____________________

  • 40 dagar där vi balanserar upp energinivån, vikten, stressen, ovanorVia zoom - Startar Lördag den 28 oktober

____________________

  • What goes in - comes out! Resultatet av det du stoppar i munen - blir det energi eller gift för systemet?

           Kommer att erbjudas via zoom och runt om i sverige på olika ställen. 

____________________

Längre Utbildning:

  • Livets manual - att komma fram till vad du behöver för att må bra på alla plan;  fysiskt, psykiskt, känslomässigt, mentalt och andligt.

          Livets manual består av olika teman. Vissa teman kommer att vara på plats i Västerås och andra digitalt via zoom. 

____________________

One to One 

  • Enskilda ayurvediska konsultationer

          Erbjuds på plats i Västerås och även via zoom.

____________________

KundaliniYoga, Yoga Nidra, Meditation

          Kommer att erbjudas både på plats och digitalt via zoom