Medicin eller gift?

Hur olika livsmedel påverkar doshorna 

webinarie via zoom 

____________________

When diet is wrong medicine is of no use.
When diet is correct medicine is of no need.
— Ayurvedic Proverb

Kosten har stor betydelse inom ayurveda eftersom det vi stoppar i oss påverkar hur mycket energi som kommer att behövas till förbränning och om det kommer att bygga vitalitet eller skapa tröghet i systemet? Kommer det att balansera eller skapa obalans i doshorna? Hur kommer det att påverkar sinnet och vårt emotionella tillstånd? Vi äter flera gånger dagligen och därför blir kosten det enklaste medlet till att påverka alla funktioner i kropp och psyke. Ayurvedas holistiska syn på kost skiljer sig väldigt mycket från de statiska västerländska kostrådgivningen. Vi är olika skapta som individer och därför kommer även samma kost att påverka oss olika. Det som är sunt för en individ kan vara rena giftet för en annan. 

I denna webinarie kommer vi gå igenom de fem elementen, de tre doshorna, den ayurvediska kostcirkeln, ayurvedans koncept kring AGNI som hänger ihop med kosten, hur man ska tolka alla dessa listor kring olika livsmedel och framförallt; vad ska jag äta för att må bra? Vi kommer också att gå igenom livsmedel som det finns mycket uppfattning kring och ayurvedans syn på dem som t.ex; kaffe, te av alla sorter, alkohol, vete, ägg, kött, mjölkprodukter och hur de holistiskt påverkar oss. 

Har du några frågor eller funderingar du skulle vilja jag tar upp är det bara att mejla frågorna några dagar innan till marie@vagayoga.nu 

Alla som tycker detta låter intressant är välkomna att delta, oavsett tidigare om ayurveda  

När: Måndag 5 febrari kl. 18.00 - 20.00

Vart: Digitalt via zoom 

Investering: 360 kronor