Dagsretreat i tystnad 

för återhämtning och energi 

______________________________

Boka in 16 december och anmäl dig till en skön avslappnad dag i tystnad. 

I dagens moderna samhälle där stress och konstanta intryck är en del av vardagen, kan det vara utmanande att verkligen koppla av och finna stillhet. Vår kropp och våra sinnen är ofta överväldigade av stresshormoner. Därför inleder vi dagen med ett förlängt yogapass, skapat för att smidigt guida dig "ner i varv". Detta ger kroppen och sinnet möjligheten att sjunka in i en djup avslappning.

Efter det givande yogapasset väntar en stund av egentid där du kan välja att vila, läsa, sova, sticka eller kanske utforska din konstnärliga sida genom måleri. Shanti yogastudio, med sina två våningar, erbjuder gott om utrymme för att röra sig fritt och utforska din inre värld.

Yoga och meditation har en enastående förmåga att återställa stressnivåerna i både kropp och sinne. Kombinerat med egentid i tystnad erbjuder detta en fantastisk återhämtning i den hektiska vardagen där allt går i rasande fart. Att ta chansen att komma bort för en dag och enbart ta hand om sig själv blir därmed extra givande.

För vissa kan tanken på en dag i tystnad kännas utmanande, medan andra ser det som en underbar stund där de slipper vara sociala och ges möjligheten att helt och hållet koppla av. Oavsett hur du känner inför dagen brukar alla deltagare vara lyriska efteråt och tycka att det var fantastiskt skönt att bara få vara med sig själva i ett avslappnat tillstånd. Den gemensamma tystnaden ger dig friheten att tänka och bara vara med dig själv.

Denna dag är skapad så att du verkligen får tid för dig själv i ett avslappnat tillstånd, och du kommer att lämna med ny kraft och energi.

 

Programöversikt:

Morgon: Yoga för Inre Lugn

Dagen inleds med ett förlängt yogapass som är utformat för att föra dig in i ett tillstånd av total avslappning. Genom olika yogatekniker och andningsövningar hjälper vi kroppen och sinnet att släppa taget om stress och spänningar.

Förmiddag: Egentid i Tystnad

Efter yogapasset följer en period av egentid. Det är din möjlighet att följa ditt eget behov och göra det som får dig att känna dig mest avslappnad. Vare sig det är vila, läsning, sömn, eller kreativa aktiviteter som stickning eller målning - rummet står till ditt förfogande. Shanti yogastudio erbjuder gott om plats att röra sig fritt och utforska din egna inre värld.

Lunch: Gemenskap i Tystnad

Lunchen blir en vegetarisk måltid som brukar uppskattas. Trots att vi inte pratar med varandra kommunicerar vi ändå på ett unikt sätt genom gemenskapen i tystnad. Detta är en möjlighet att njuta av närvaron av andra i ett avslappnat och stilla sammanhang.

Eftermiddag: Yoga Nidra och Meditation

Efter lunchen fördjupar vi vår inre resa med Yoga Nidra, en form av guidad meditation för fullständig avslappning. Därefter fortsätter vi med meditation för att fördjupa vår förankring i nuet. Dagen avslutas med en vacker mantrameditation för att skicka dig ut i världen med ny kraft och balans.

Vem är välkommen?

Denna dag är öppen för alla, oavsett tidigare erfarenhet av yoga eller meditation. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren utövare, kommer du att finna detta tillfälle givande och stärkande. Det är en dag för att ge dig själv den omsorg och uppmärksamhet du förtjänar i en värld där tempot ständigt ökar.

Släpp taget om vardagens stress och ge dig själv gåvan av en dag i tystnad, fylld med lugn, meditation och gemenskap. Lämna dagen med ny energi och en känsla av inre frid. Ser fram emot att dela denna speciella dag med dig!

När: Lördag den 16 december kl. 10.00 - 16.00

Investering: 540 kronor inkl. lunch

Vart: Shanti Yogastudio, Fallhammargatan 1 i Västerås