Våga yoga nu

i Västerås


 

Företaget 

Våga Yoga Nu i Västerås bildades 2009 av mig, Marie Guilliams, med syftet att erbjuda och sprida Kundalini- och Medicinsk/Mediyogas terapeutiska aspekter för att hjälpa människor till en mindre stressad och mer balanserad vardag. När företgaet bildades var yoga inte alls lika mainstream och utbrett som idag. Utbildning till kundaliniyogalärare erbjöds bara på ett fåtal yogastudios i Sverige och Göran Boll var fortfarande i startgropen med att skapa det som sen blev MediYoga. Idag ser arenan väldigt annulunda ut och sist jag räknade fanns ett 20 tal kundaliniyoga lärareutbildare i landet och tusentals utbildade kundaliniyogalärare. 

Under företagets första år hyrde jag in mig på olika studios i centrala västerås tills en egen yogalokal på Tessingatan i central västerås blev aktuell 2010. Verksamheten växte för varje år trots att marknadsföringen var minimal men kurserna fylldes genom "mun till mun" och rekomendation av nöjda deltagare och återkommande yogisar. Sommaren 2019, efter att ha haft yogastudion i 9 år, tog jag beslutet att det var dags att släppa lokalen för att kunna skapa utrymme för något nytt. Ett beslut som visade sig vara helt rätt i tiden när covid spred sig i mars 2020 och restruktionerna kom. Hyresavtalet var redan uppsagt och kontraktet löpte ut i maj 2020 och beslutet var bearbetat både mentalt och känslomässigt.

Under de 14 år Våga Yoga Nu har funnits har de hållts kurser i Kundaliyoga, Mediyoga & Breathwalk, föreläsningar & workshops kring Chakrasystemet, Cold Depressen, Less på Stress och Ayurveda. Yogahelger i Gnesta, Svanå, Idöborg & Husby Gård i Bettna och ett flertal Yoga och Vandringsresor i Spanien och Yogaresa till Indien. Förutom det har det även hållits yoga på företag & föreningar och jag har även haft förmånen att träffa väldigt många underbara människor på enskilda konsulationer. 

Under stor del av dessa år har jag kontunerligt gått kurser och utvecklades inom yoga, pranayama, ayurveda, aromaterapi, healing, breathwalk och meditation. Samtidigt som jag även fördjupades inom mitt egna utövande och strävar idag efter att vara i ett meditativt space (i nuet) de mesta av min vakna tid. Vilket innebär att jag måste avsätta tid till det som får mig attt må bra för att kunna hålla mig centrerad och inte dras med i de kaotiska samhälle vi lever i.

Framöver kommer det också att fortsätta hållas några yogakurser, yogahelger & resor till Spanien och Indien men mer fokus kommer att ligga på utbildningar, enskilda konsultationer och workshops kring egenvård och att hitta sin holistiska väg. Ayurvedas visdom kommer att behövas i den förändringstid vi befinner oss, där var och en måste finna svaren inom sig själv och sin egna GURU. Andra kan vägleda men det är bara du som kan sätta gränser och bestämma vart du ska/vill lägga din energi. Vi har gått in i ett nytt tidsvarv där alla gamla strukturer håller på att falla och den kollektiva stressen kommer göra oss sjuka om vi inte blir medvetna om vad som pågår och har tekniker för att inte dras med. 

Förutom att fokus kommer ligga en hel del kring ayurveda och hur man på olika sätt kan använda det i sin vardag för mer harmoni, glädje och energi finns en förhoppning om att det även kommer ges möjlighet till att sprida yoga och dess healande effekter till "utsatta grupper". Att tillsammans med de som gått på yoga hos mig länge och känner att de är redo för nästa steg bygga en plattform för att föra ut teknikerna till människor inom utsatta områden som inte har ekonomisk möjlighet att delta i regulära grupper.


 

Marie - A Yogi in Service

Känslan som fyllde mig när jag klev in på hos Göran Boll på Gärdet första gången för mer än 15 år sedan lever tydligt kvar inom mig. Känslan av fullständigt lugn och harmoni ( Peace) som jag tidigare bara känt när jag varit i klostermiljö eller andra spirutuella rum. Vid den tidpunkten, till skillnad mot idag, insåg jag inte att den förnimmelsen var något man kan ha 24 – 7 oavsett vad som pågår i omvärlden. Att lokalen och Göran Boll energimässigt utstrålade frid och närvaro viket smittade omedvetet på en energinivå och skapade harmoni även i mig. Precis som vi påverkas av att vara  i en stressad miljö och omedvetet dras med in i spiralen av stress smittas vi  även av att vara i en balanserad och lugn energi. 

Där och då för ca 15 år sedan började min resa mot att förstå och uppleva att vi är så oändligt mer än vad vi tror och att vara levande kan upplevas på väldigt många plan. Vi är inte bara ETT interlekt och EN fysiska kropp utan så oändligt mycket mer och allt hänger ihop. Att vi i västvärlden har missat en stor bit av helheten när det gäller att vara en levande människa. Livet handlar också om att känna in vad hjärtat vill och inte styras av ”påhittade sanningar” som maler i huvudet och bidrar till tomheten många känner idag. En tomhet som vi försöker fylla med yttre stimuli och matriala saker som vi egentligen inte behöver men intalar oss själva att vi gör. Ett nytt kök, en resa, en god middag, ett nytt hus osv. Att ständigt vara "på G" och knappt hinna avsluta ett projekt innan man påbörjat nästa kan vara ett flyktbeetende från att stanna upp och känna inåt på det som just då kan kännas smärtsamt eller jobbigt. 

Själv har jag arbetat aktivt de senare åren på att förenkla mitt liv för att kunna leva mer i samklang med min biologiska rymt och vara mer autentisk i det jag gör. Städat bort det som inte längre behövs, fysiskt, mentalt, känslomässigt och andligt för att kunna släppa in mer glädje och vardaglig njutning av livet som pågår här och nu. Resultatet när jag rensar bort det ytliga, healat delar av mig själv och reducerar i det materiella är att det finns mer plats och tid för kärlek och harmoni till både mig själv och mina medmännsikor. Mer plats för att kunna leva yogiskt och ayurvediskt i alla aspekter av mitt liv och följa hjärtats och själens röst och finnas där som stöd för andra i deras utveckling. Närvarande i nuet och autentisk på alla plan är mina ledord detta årtionde.

Att vara närvarande i nuet betyder inte att jag inte kan bli stressad, stress är en naturlig del av livet, men jag är medveten om det och låter inte stressens spiralen styra mitt liv. Att leva yogiskt och ayurvediskt innebär inte för mig en massa förbud och begränsningar, utan att jag har en fri vilja till att kunna fatta medvetna beslut och göra det jag mår bra av. Yoga betyder förena, att förena "Body, Mind, Soul" och alla aspekter av att vara människa 

Min strävan med att vara "A Yogi In Service", är att sprida de ayurvediska och yogiska teknikerna så människor kan ta de bitar som passar för dem och finna SIN livsbalans i vardagen. Att kunna kombinera det som kommer väldigt naturligt för mig och som jag gjort professionellt i stort sett hela mitt yrkesliv - att vägleda och coacha människor -  tillsammans med mitt brinnande intresse för ayurvedans medicinska system och yogans terapeutiska egenskaper. Att ur ett holistiskt perspektiv tillsammans med enkla tekniker vägleda dig till att följa ditt hjärta och göra de förändringar du behöver för att kunna vara mer i nuet och kunna njuta mer av livet. Att kunna dela med mig av den kunskap jag samlat på mig genom åren, vare sig det handlar om fysiska, emotionella, andliga eller mentala aspekter.

Att även kunna driva ett företag ur ett hållbarthetsperspektiv som är äkta och kommer från hjärtat. Att drivkraften bakom mitt företagande inte till varje pris handlar om kronor och ören utan till att kunna finnas där för en medmänniska. Helst skulle jag inte vilja ta betalt överhuvudtaget men det är inte ett sådant samhälle vi lever i och det finns räkningar att betala.

Att vara sann i mig själv och följa min intention och hjärta är hur jag valt att leva 2020 och framåt. Våga Yoga Nu:s Image är att inte ha någon Image och istället sträva efter att vara autentisk och närvarande i nuet. 

Hör gärna av dig om detta tilltalar dig. Your input is my output som man brukar säga!

Namasté 

Marie Guilliams / marie@vagayoga.nu

Ayurvedic practitioner/Certifierad Ayurvedisk Hälsorådgivare / Holistisk Vägledare /Internationel certifierad Kundalini yoga- och meditationslärare/ Instruktör IMY Medicinsk Yoga / MediYoga /Breathwalk Instruktör / Yoga Terapeut and Healer

 

 

Boka tid