Yoga Retreat Goa/Indien

19 - 29 januari 2020

 

 

Följ med oss till Yogans hemland, Indien i Vinter! 

Under 10 dagar i januari reser vi till ett lugnt avslappande ayurvedisk restort vid havet långt borta från vardagens brus.

Vi bjuder in till en yoga retreat på en avskild plats med magiska solnedgångar där du kan hinna ikapp dig själv och få tid att reflektera och tanka energi inför den mörka vintern hemma i Sverige.

En retreat med fokus på kropp och själ på Little Cove Yoga retreat på Cola beach i södra Goa www.yogaschoolgoa.com

Det är en magisk plats vid Arabiska havet, långt från strandförsäljare, turiststråk och brus. Vi bor i dubbel bungalows under vajande kokospalmer och du vaknar långsamt till havets brus för sköna dagar med yoga, meditation, fina möten med samtal, skratt och tid för att bara vara.

En resa att minnas och tänka tillbaka på hemma i vintermörkret.

 

 

Boende

Vi bor på Little Cove Yoga Resort som är en fantastisk liten resort i södra Goa. Vi bor två och två i dubbel bohemlyxiga Bungalows (tillägg för singelrum) byggda med ekotänk i naturmaterial. 

Alla bungalows har mer eller mindre havsutsikt och är utrustade med dusch och WC. De städas varje dag. Du kan göra ett tillägg på 800 kronor för att få en beachfront bungalow i mån av plats. 

Att tänka på

Närheten till havet och naturen gör det till en magisk plats och man kan stöta på ödlor och andra småkryp både inne och ute.

Vi serveras god vegetarisk indisk mat, brunch och middag och det finns fri tillgång av te, kaffe och rent vatten. Det går också att få specialkost, meddela gärna då du bokar.

Du kan beställa massage och ayurvediska behandlingar på plats. Dessa ingår inte utan betalas på resortet.

Om du är orolig för magsjuka så hälsar ägaren att ingen varit sjuk sedan de öppnade 2012. De tvättar grönsaker och frukt i mineralvatten och maten är kärleksfullt tillagad. Skulle du ändå bli sjuk finns ett privat sjukhus en kort taxiresa från resortet..

Retreaten är alkohol och rökfria.

 

 

 

Yogalärare på Retreaten

Yogalärare och Ayurvediska hälsorådgivare på resan är Helena Johansen, en erfaren yogalärare inom Ashtanga traditionen och ayurvedisk hälsorådgivare som driver Yogahelena i Tumba/Stockholm och jag, Marie Guilliams som driver Våga Yoga Nu i Västerås inom Kundaliniyoga traditionen & Ayurveda.

Vi älskar båda Yoga & Ayurveda och vet vilka förändringar dess tekniker kan göra för människors välmående och kommer dela med oss av den kunskap vi har inom alla delar av Yogan, Assanas, Pranayama (andningsövningar) meditation, mindfulness, andlighet under dessa 10 dagar.

Vi Yogar utan krav på prestation och du kan vara helt nybörjare eller erfaren utövare. Vi undervisar alltid med individen i fokus och du kommer under dessa dagar att få lära dig hur du använder yogan bäst för just din kroppstyp och förutsättningar.

Vi kommer även ha workshops kring hur man kan använda sig av Ayurveda för att skapa bättre hälsa och balans i vardagen väl hemma i Sverige igen.

Genom yogan, ayurvedan, vegetarisk mat, solen och havet, nya fina möten med samtal och skratt, den Indiska naturen med örnar och delfiner får alla sinnen njuta och du kommer hem med en massa ny energi.

I priset ingår:

Yogaklasser och meditation, morgon och kväll (program kommer)

Workshops kring Ayurveda

Delat boende i bungalow med separata sängar (enkelrum för tillägg i mån av plats) Incheckning brukar vara mitt på dagen. Alla bungalows har mer eller mindre havsutsikt.

(Skulle du välja att komma tidigare får du själv ordna med boende innan retreaten startar)

Vegetarisk brunch och middag, frukt, vatten och te

Yogamattor, blocks och annan utrustning finns att låna men du får självklart ta med egen.

Det finns wi-fi på retreatet men i Indien kan det vara lite ostadigare än hemma.

Grupptransfer till och från flygplatsen (det tar ca 90 minuter med bil och ni kan få vänta in varandra om ni kommer olika tider)

En utflykt ingår.

Ingår inte:

Du bokar din egen flygresa till Goa (GOI) Boka så att du kommer ner samma dag som retreatet börjar. Om du kommer tidigt kan du få vänta på att få din bungalow. Vill du komma några dagar innan så bokar du eget boende fram till retreatet startar.

Det finns bra resor med Quatar och du kan även boka via www.momondo.se

Visum krävs för resa till Indien och det enklaste är att söka turistvisa elektronisk via Indiska ambassaden http://indianvisaonline.gov.in Du kan också besöka Cox & Kings på David Bagares gata 26 i Stockholm. Det finns en mängd olika sidor för visum på nätet men Indiska ambassaden hänvisar till dessa båda. Tänk på att handläggningstiden kan ta några veckor.

Ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader efter inresedatumet till Indien

Du bör ha egen rese och sjukförsäkring.

 

 

Din investering

13 800 kronor Early Bird om du anmäler dig före 8 september, därefter 14 500 kronor.  När vi bekräftat din anmälan betalar du in anmälningsavgiften på 3500kr. Slutbetalningen vid Early Bird 10 300, annars 10 700 kronor ska vara inbetalat senast den 30 november.

Vill du bo själv i en bungalow är det tillägg på 2800 kronor. Om du skulle bli sjuk eller av annan anledning inte kan följa med kan vi tyvärr inte betala tillbaka bokningsavgiften men du kan överlåta platsen till någon annan.

Vi hoppas du vill vara med och göra detta till en oförglömlig resa tillsammans!

Helena & Marie

Helena Johansen 070-7607475   helena.johansen@me.com

Marie Guilliams 073-753 16 00  marie@vagayoga.nu

 

 

 

Praktisk Information

När: Retreaten börjar Söndag den 19 januari 2020 och slutar Onsdag den 29 januari 2020. 

Vart: Littel Cove Retreat i Goa, Indien 

Investering: Om du bokar innan den 8 september är det Early Bird pris, 13 800 kronor. Därefter 14 500 kronor. Vill du bo själv tillkommer en kostnad på 2800 kronor. För det får du delat boende i bungalow med separata sängar, vegetarisk brunch och middag, frukt, vatten och te under dagen. Yoga/meditation morgon och kväll, grupptransfer till och från flygplatsen (det tar ca 90 minuter med bil och ni kan få vänta in varandra om ni kommer olika tider) och en utflykt. 

Flygresan tillkommer och bokas själv. 

Vill du anmäla dig ?

Det gör du genom att skicka ett mejl till marie@vagayoga.nu  När du får bekräftelse att det finns plats kvar, betalar du in i anmälningsavgift. Resterande beloppet ska vara inbetalat senast den 30 november 2019.

Övrigt: Visum krävs och vi rekommenderar att du ser över din hem- och reseförsäkring ifall det händer dig något före eller under själva resan.