WorkShops och Retreater


 

Lugna Lördag - dagretreat för återhämtning

nästa tillfälle blir en Söndag den 26 mars kl. 10.00 - 16.00 

Shanti yogastudio, Fallhammargatan 1, Västerås 

En dag "att bara vara och ta emot", tanka glädje och hämta nya krafter och insikter. Människan är ett flockdjur och det är i sällskap med andra vi växer, får nya insikter och healar oss själva. Det är också med andra vi kan skratta, uppleva glädje och känna gemenskap. Utifrån det behöver vi också mötas fysiskt och kanske nu mer än någonsin när det för många blivit mindre av de naturliga mötena i vardagen som i fikarummet eller på väg till jobbet.

Denna dagretreat är en din dag till det du behöver just nu för att kunna hantera din vardag. Yogasalen är alltid ett tyst rum för de som behöver vara i sitt egna space och inte vill/orka vara sociala. Du kan vila, måla, läsa, tänka, meditera eller vad du behöver. De andra rummen är till för umgänge och givande samtal som det blir när människor är avslappnade. 

Vi börjar kl.10.00 med ett längre kundaliniyogapass som jobbar på nervsystemet så vi kommer ner i varv och in i djup avslappning. Alla kan vara med oavsett tidigare erfarnhet av yoga eller meditation. 

Gemensam vegetarisk lunch ingår

Investering: 490 kronor


 

Lär känna dina stressmönster och roten till dem

Workshop Lördag 25 februari kl. 9.30 - 16.00 

Shanti yogastudio, Fallhammargatan 1, Västerås

Vi lever i en mycket märklig och obalanserad tid med allt mer växande psykisk och fysisk ohälsa. Numera är det inte en frågan om man kommer bli "utbränd", utveckla högt blodtryck, höga kolostrolvärden, pre. diabetes, insomnia med mera - utan snarare när? Det ligger i vår natur som homosapiens att tro att det aldrig kommer drabba mig tills den dag det är ett faktum och man sitter där med diagnosen. 

Under denna workshop, som både är praktisk och teoretisk, kommer vi ur ett holistiskt och biologiskt perspektiv titta på vad som händer i kroppen, nervsystemet och sinnet vid ständigt stresspåslag. Du kommer att förstå hur allt hänger samman och vikten av daglig återhämtning som inte stressar systemet ännu mera. 

Detta är workshopen som ALLA skulle behöva gå för att verkligen förstå stress biologiskt och vad den gör med kroppen ur ett holistiskt perspektiv. Vilka stressmönster man styrs av och hur vi som individer påverkas olika fysiskt, mentalt och emotionellt. Stress i lagom mängd är naturligt och tillhör livet men inte att leva med ständigt stresspåslag som nästan hela samhället gör idag är som en tidsinställd bomb för kropp och hjärnan. Av allt det som definieras som sjukdom idag är 70 - 90 % antingen stressutlöst eller stressrelaterat, där psykisk ohälsa kopplat till detta står för 1/3 av alla nya sjukdomsfall i Sverige. Det är skrämmande siffror och mycket av det går att förebygga om vi var mera medvetna och vågade lyssna på kroppens signaler istället för att bara "köra på".

Stress låter kanske inte som ett upplyftande ämne att lägga en hel lördag på men jag är rätt övertygade om att det kommer bli en mycket givande, avslappnad och intressant dag full av skratt, glädje och konkreta råd till hur man kan förebygga att hamna i den negativa stress spiralen eller hur man tar sig ur den om man redan är där.

Vi kommer börja dagen med ett Kundaliniyogapass som jobbar på vagusnerven för att komma ner oss i varv och in i djup avslappning. Vikten av en stark vaguston har yogisar känt till i alla tider som nyckeln till att snabbt kunna gå tillbaka efter en stressrespons. Alla kan vara med oavsett tidigare erfarenhet av kundaliniyoga. 

Under dagen kommer bland annat följande ämnen tas upp:

  • Kollektiv och individuell stresspåslag.
  • Kopplingen mellan tanke, känsla och stressrespons.
  • Att stress kan vara beroendeframkallande och varför. 
  • Stressmönster man själv skapat och ärvda stressmönster.
  • Att stress är en fysiskt åkomma och det finns ingen positiv resp. negativ stress.
  • Vikten av en stark vaguston och hur man kan stärka den. 
  • Hur man kan använda eteriska oljor för att lugna nervsystem. 
  • Varför yogaasanas (positioner), meditation och andning är så effektivt både i förebyggande syfte och vid stressrespons.
  • Konkreta tips kring oro, ångest och sömnproblem kommer också vara ett tema tillsammans med örter och hur de fungerar. 

Gemensam vegetarisk lunch ingår

Investering: 520 kronor 

Stressreducering är friskvårdsberättigande 

Boka gör du här


 

Workshops kring Ayurveda 

- Online och på plats 

_________________________________________________________

 

Introduktion till att förstå Ayurveda

Intresset för Ayurveda ökar lavinartat och numera skrivs det mycket i media kring doshorna, Vata, Pitta och Kapha och hur ayurveda kan användas för att läka diverse symtom. Ibland kan det bli rätt förvirrande med all informationen och att försöka förstå vad Ayurveda är. Många blir låsta och stressade kring alla dessa tester om man är vata, pitta, kapha eller kring vilken kost man "bör" äta.  Efter detta introduktion kommer du att ha mycket bättre koll och antagligen blir ännu mer sugen på allt lära dig mer :) 

Här hittar du mera information om Workshopen  och kommande datum

 

_________________________________________________________

 

Ayurvediska Kostcirkeln och de Sex Smakerna 

Hur mat kan användas som medicin och hur man med hjälp av kosten förebygga obalanser som visar sig på olika sätt.

För de flest som kommer i kontakt med ayurveda brukar det här med "vad man ska äta" vara det intressanta men samtidigt det svåraste att förstå. Vi kommer under denna workshop att gå igenom den Ayurvediska kostcirkeln och hur man ser på föda. Utifrån det kommer du säkert får några AHA upplevelser och framförallt lättare framöver att välja mat som ger dig energi och öka din vitalitet. 

Här hittar du mera information om Workshopen och kommande datum